Publicerad den Lämna en kommentar

ett exempel på en Rolex Datejust-utmärkelse för företagets troféklocka

 

 

När Rolex Awards för Enterprise erkände León Herszage för sitt enastående arbete med anabiosis (tillfälligt tillstånd av suspenderad animation eller kraftigt reducerad metabolism) var klockan som han fick en referens 16233 Rolex Datejust. Referensen 16233 är den kvintessiella Rolex Datejust. Rolex Datejust 16233 mäter 36 mm i diameter och är tillverkade av rostfritt stål och replika Rolex Datejust 18 karat gult guld, Medan den senaste inkarnationen av 36mm Rolex Datejust använder Rolexs tjockare, chunkier-fodral och uppdaterat Jubilee-armband följer Rolex Datejust 16233 den klassiska designen med tunnare klackar och ihåliga guldcentrumlänkar.

Trots att Rolex Datejust 16233 följer den klassiska Datejust-designen med avseende på estetik, har den ett par viktiga tekniska framsteg som gör det möjligt att fungera i nivå med Rolexs nuvarande Datejust-erbjudanden. Medan vintage Rolex-referenser presenterar en aldrig tidigare skådad historia och samlingsförmåga saknar de ofta de moderna funktioner som i slutändan förbättrar användbarheten och användarvänligheten – till exempel en snabb inställd datumfunktion.


En anmärkningsvärd funktion på Rolex Datejust 16233 är dess användning av falsk Rolex kaliber 3135 och har en räfflad ring och jubileumsarmband rörelse. Först introducerades 1988, är kaliber 3135 fortfarande i produktion idag, och Rolex använder den för att driva majoriteten av sina trehandiga, datumvisande klockor. Kaliber 3135 har rykte för att vara mycket pålitlig och lätt att underhålla, med många reservdelar lätt tillgängliga. Dessutom har kaliber 3135 nytta av både en hackningsfunktion och ett snabbinställt datum, vilket ytterligare lägger till funktionaliteten i referensen 16233.

Lämna ett svar